Τσουρεκάκια βουτύρου πασχαλινά
Γιορτινή συνταγή
Μια παραδοσιακή συνταγή για λαχταριστά τσουρεκάκια βουτύρου πασχαλινά, γνωστά και ως κουλουράκια

Αν θέλετε να φτιάξετε ατομικά τσουρεκάκια σε σχήμα πλεξούδας, τότε ακολουθείστε αυτήν τη συνταγή που θα σας βοηθήσει βήμα- βήμα να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό, πασχαλινό σνακ για όλην την οικογένεια και τους φίλους σας.
Για το άλειμμα
Υλικά για τσουρεκάκια βουτύρου πασχαλινά
- 150γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 100γρ. ζάχαρη
- 50ml γάλα
- 1 κρόκο αυγού
- 10ml κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 350-380γρ. αλεύρι μαλακό ή Γ.Ο.Χ.
- 10γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το άλειμμα
- 1 κρόκο αυγό
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
Συνταγή για τσουρεκάκια βουτύρου πασχαλινά
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα και ζεσταίνουμε ελάχιστα μέχρι να αρχίσει να λιώνει το βούτυρο.
- Προσοχή, δεν θέλουμε να καίει αλλά να είναι ανεκτό στο δάχτυλό μας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε το κονιάκ, την βανίλια, τα αυγά και σακατεύουμε συνεχώς.
- Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ με τα υγρά ζυμώνοντας πολύ καλά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες των 30 γραμμαρίων, θα δημιουργήσουν περίπου 20 - 22 μπαλίτσες.
- Πλάθουμε τα τσουρεκάκια σε μικρές πλεξούδες ή ότι σχήμα θέλουμε.
- Η συγκεκριμένη ζύμη σπάει εύκολα και γι’ αυτό τον λόγο αποφεύγουμε περίτεχνα σχέδια.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με τη ζάχαρη και αλείφουμε με ένα πινέλο τα τσουρεκάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίστασης για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές μπολ.