Αν θέλετε να φτιάξετε ατομικά τσουρεκάκια σε σχήμα πλεξούδας, τότε ακολουθείστε αυτήν τη συνταγή που θα σας βοηθήσει βήμα- βήμα να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό, πασχαλινό σνακ για όλην την οικογένεια και τους φίλους σας.


Υλικά για τσουρεκάκια βουτύρου πασχαλινά

  • 150γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 50ml γάλα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 10ml κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 350-380γρ. αλεύρι μαλακό ή Γ.Ο.Χ.
  • 10γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το άλειμμα
  • 1 κρόκο αυγό
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη

Συνταγή για τσουρεκάκια βουτύρου πασχαλινά

  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα και ζεσταίνουμε ελάχιστα μέχρι να αρχίσει να λιώνει το βούτυρο.
  • Προσοχή, δεν θέλουμε να καίει αλλά να είναι ανεκτό στο δάχτυλό μας.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε το κονιάκ, την βανίλια, τα αυγά και σακατεύουμε συνεχώς.
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ με τα υγρά ζυμώνοντας πολύ καλά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες των 30 γραμμαρίων, θα δημιουργήσουν περίπου 20 - 22 μπαλίτσες.
  • Πλάθουμε τα τσουρεκάκια σε μικρές πλεξούδες ή ότι σχήμα θέλουμε.
  • Η συγκεκριμένη ζύμη σπάει εύκολα και γι’ αυτό τον λόγο αποφεύγουμε περίτεχνα σχέδια.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με τη ζάχαρη και αλείφουμε με ένα πινέλο τα τσουρεκάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίστασης για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές μπολ.