Αυτό το γλυκό θα το λατρέψετε. Είναι τα αγαπημένα τρουφάκια, αλλά νηστίσιμα και χωρίς ζάχαρη. Θα τα περάσετε πρώτα από την κατσαρόλα και μετά θα κάνετε τη ζύμη μπαλάκια στρογγυλά. Δείτε πως γίνεται εύκολα.


Υλικά για νηστίσιμα τρουφάκια κατσαρόλας

  • 100 ml νερό
  • 100 γρ. τριμμένο καρύδι
  • 100 γρ. φρυγανιά
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. μέλι

Για το πασπάλισμα
  • νερό
  • Τρούφα κουβερτούρας χωρίς ζάχαρη

Συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια κατσαρόλας 

  • Σε μια κασταρόλα ρίχνουμε το νερό, το κακάο, το μέλι, το ταχίνι, ανοίγουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  • Ρίχνουμε το τριμμένο καρύδι, τη φρυγανιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Μετράμε το κάθε τρουφάκι 18-20 γραμ. το κάνουμε μπαλάκι, το βουτάμε γρήγορα σε νερό και έπειτα το πασπαλίζουμε στη τρούφα κουβερτούρας.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα τρουφάκια και είναι έτοιμα.