Μους σοκολάτα – φράουλα με μπισκότα
Λαχταριστή συνταγή
Πως θα φτιάξετε με τα χεράκια σας την πιο λαχταριστή μους σοκολάτα – φράουλα με μπισκότα

Η μους σοκολάτας είναι πάντα ένα υπέροχο γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση. Εδώ σας παρουσιάζουμε την εκδοχή με μους φράουλα που δημιουργεί έναν υπέροχο συνδυασμό σοκολάτας, φράουλας κι μπισκότου.
Για τη βάση
Μους σοκολάτα
Μους φράουλα
Υλικά για Μους σοκολάτα – φράουλα με μπισκότα
Για τη βάση
- 1 πακέτο μπισκότα
- 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Μους σοκολάτα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 125 γρ. κουβερτούρα (45%)
- 125 ml γάλα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
Μους φράουλα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 6 κουταλιές της σούπας σιρόπι φράουλα
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Συνταγή για Μους σοκολάτα – φράουλα με μπισκότα
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το κακάο και τη ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
- Λιώνουμε τη κουβερτούρα μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (καλά παγωμένη από το ψυγείο) στο μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το κακάο και σιγά-σιγά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και το σιρόπι φράουλας.
- Προσθέτουμε στα ποτηράκια μια στρώση από το μείγμα σοκολατένιου μπισκότου, μια στρώση μους σοκολάτας, μια δεύτερη στρώση σοκολατένιου μπισκότου και ολοκληρώνουμε με μια μους φράουλα.
- Το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για μια μισή ώρα τουλάχιστον.
- Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας, μείγμα σοκολατένιου μπισκότου και τραγανά κομμάτια μπισκότου.