Το Πάσχα θέλει κατά την παράδοση τα κλασικά αυγοκούλουρα, κουλουράκια δηλαδή με πολλά πολλά αυγά. Δεν είναι εύκολα, είναι όμως υπέροχα και τα φτιάχνουμε μια φορά το χρόνο, επομένως όλοι τα προτιμούν. Για όλους εκείνους ωστόσο που δεν τους αρέσουν τα αυγοκούλουρα, ή τους φαίνονται εξαιρετικά μπελαλίδικα, υπάρχουν άλλες συνταγές για κουλουράκια σαφέστατα πιο εύκολες που θα μπορούσαν να δοκιμάσουν αυτές τις ημέρες που όλοι έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω.


Υλικά για πασχαλινά κουλουράκια

  • 600 γραμμάρια αλεύρι
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 220 γραμμάρια λάδι 
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • χυμό 2-3 πορτοκαλιών 
  • ξύσμα πορτοκαλιού


Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια


  • Ανακατεύουμε σε μία λεκάνη το αυγό και τη ζάχαρη. (Tip: Το ανακάτεμα να γίνει με σύρμα και όχι με σπάτουλα ή κουτάλι)
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Έπειτα, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια, συνεχίζοντας με το ανακάτεμα ενώ προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά-σιγά 
  • Η ζύμη μας είναι έτοιμη, δίνουμε το σχήμα που θέλουμε (π.χ. στρογγυλά ή μακρόστενα) και ετοιμαζόμαστε για το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω αντίσταση, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με τον φούρνο που έχει ο καθένας
  • Χρησιμοποιούμε πάντα αντικολλητικό χαρτί