Πόσες ώρες χρειάζεται το κοκορέτσι στη σούβλα για να ψηθεί καλά
Καλή Ανάσταση
Τα μυστικά για ένα υπέροχο ψήσιμο στη σούβλα και για το κοκορέτσι

Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε όλα τα πασχαλινά εδέσματα, καθώς οδεύουμε προς τον εοαρτασμό του Πάσχα. Εκτός από το αρνί, ένας υπέροχος μεζές για την Κυριακή του Πάσχα είναι το κοκορέτσι, που πρέπει να ξέρεις όλα τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο. Χρειάζεται περίπου 3 -4 ώρες ψήσιμο το κοκορέτσι για να είναι έτοιμο.Και αφού ψηθεί απομακρύνουμε τη σούβλα από την ψησταριά, ξεβιδώνουμε τις πιρούνες και το σπρώχνουμε να βγει από τη σούβλα.
Συνταγή γα κοκορέτσι στη σούβλα
- Αφού πλύνουμε τις συκωταριές και όλα τα υπόλοιπα και τα στραγγίζουμε, θα τα κόψουμε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια, θα τα αλατοπιπερώσουμε και θα τους βάλουμε και ρίγανη.
- Θα τα βάλουμε στη σούβλα εναλλάξ, συκώτι, σπλήνα, πνευμόνι, καρδιά, γλυκάδι και που και που θα βάλουμε και κανένα κομμάτι λίπος ή λίγη μπόλια.
- Αφού τελειώσουμε θα τα τυλίξουμε με την μπόλια αλλά δεν θα τη γυρίσουμε δυο φορές για να μην γίνει το κοκορέτσι μας λιπαρό.
- Παίρνουμε τότε την άκρη του εντέρου και το στερεώνουμε στη μία άκρη της σούβλας και μετά το φέρνουμε κατά μήκος προς την άλλη άκρη και ξανά την ίδια διαδικασία να κάνουμε ένα πλέγμα από έντερα κατά μήκος.
- Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε να το τυλίγουμε γύρω-γύρω από το κοκορέτσι προσπαθώντας να κρύψουμε το εσωτερικό μέρος.
- Αφού τυλιχτεί όλο το κοκορέτσι θα το σκεπάσουμε με πετσέτες να μην είναι εκτεθειμένο και τη σούβλα θα την τοποθετήσουμε κάπου όρθια όλο το βράδυ.
- Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τη φωτιά και από το πάχος του κοκορετσιού.
- Για ένα κοκορέτσι με διάμετρο γύρω στα 10 εκατοστά θα χρειαστεί γύρω στις 4 ώρες.
- Το κοκορέτσι θα πρέπει να τοποθετηθεί πρώτα ψηλά για να μην αρπάξει απ’ έξω και όταν θα έχει ψηθεί από μέσα τότε σιγά-σιγά θα κατέβει προς τα κάτω για να ξεροψηθεί.