Παραδοσιακή μαγειρίτσα χωρίς ρύζι
Βήμα - βήμα η συνταγή
Η παραδοσιακή μαγειρίτσα σούπα χωρίς ρύζι για το γιορτινό τραπέζι του Μεγάλου Σαββάτου μετά την Ανάσταση

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και αφού γίνει η Ανάσταση του Κυρίου, συνηθίζεται να τρώμε παραδοσιακή μαγειρίτσα, η οποία όμως έχει πολλές παραλλαγές ανα περιοχή. Εδώ παρουσιάζουμε την κλασσική μαγειρίτσα μερακλίδικη της πεθεράς, χωρίς ρύζι, με μαρούλι, αβγολέμονο φρικασέ.
Για Το Αβγολέμονο
Για το αβγολέμονο
Υλικά για μαγειρίτσα χωρίς ρύζι
- 1 Συκωταριά
- 200 g Έντερα αρνίσια ή κατσικίσια
- 1 ½ Μαρούλι
- ½ Άνηθο (ματσάκι)
- ½ Μάραθο (ματσάκι)
- Κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- ¾ cup Ελαιόλαδο
- 1 ½ cups Νερό
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για Το Αβγολέμονο
- 1 ½ Λεμόνι
- 2 Αβγά
Συνταγή για μαγειρίτσα χωρίς ρύζι
- Πλένουμε την συκωταριά, τα έντερα, τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10 λεπτά.
- Τα αφαιρούμε από την φωτιά και αφού τα ξανά ξεπλύνουμε, τα ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά και το νερό και σιγοβράζουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
Για το αβγολέμονο
- Χτυπάμε καλά τα αβγά μας με ένα πιρούνι (όπως κάνουμε για την ομελέτα) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού.
- Με μια κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε στο αβγολέμονο ανακατεύοντας συνέχεια.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι το αβγολέμονο να πλησιάσει την θερμοκρασία της σούπας.
- Αυτό το κάνουμε ώστε όταν ρίξουμε το αβγολέμονο στην σούπα να μην κόψει.
- Μόλις και η σούπα μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε στην φωτιά για ακόμη 5 λεπτά και σερβίρουμε.