Τα πασχαλινά κουλουράκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σύμβολα της γιορτινής περιόδου του Πάσχα με τις συνταγές να αλλάζουν ανα περιοχή. Είναι λαχταριστά, πεντανόστιμα και ιδανικά για κάθε περίσταση, ενώ τα λατρεύουν πολύ και τα παιδιά.


Υλικά για πασχαλινά κουλουράκια 

  • 200γρ. βούτυρο ανάλατο σε αλουμινόφυλλο, κρύο
  • 375γρ. απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 μεσαίο αυγό ελευθέρας βοσκής
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεσαίο αυγό ελευθέρας βοσκής, για άλειμμα
  • 1 κουτ. σούπας νερό για άλειμμα


Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια 

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160C στον αέρα.
  • Κόψτε το κρύο βούτυρο σε μικρά κυβάκια και ανακατέψτε με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ.
  • Κρατήστε λίγο αλεύρι για να σχηματίσετε τα μπισκότα.
  • Ζυμώστε καλά μέχρι να σχηματίσετε μια ζύμη. Αν η ζύμη βγει πολύ μαλακή και κολλήσει, αφήστε την στο ψυγείο για λίγο να ξεκουραστεί.
  • Πλάστε τη ζύμη σε μπισκότα γύρω στα 25 γρ το καθένα.
  • Μεταφέρετε σε ταψιά με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αυγό με το γάλα και αλείψτε με ένα πινέλο τα μπισκότα.
  • Ψήστε 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.