Τυροζυμαρόπιτες εύκολες και πεντανόστιμες
Λαχταριστή συνταγή
Πως θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα λαχταριστές τυροζυμαρόπιτες

Οι τυροζυμαρόπιτες είναι ένα λαχταριστό σνακ για όλες τις ώρες. Μπορείτε να τις φτιάξετε σαν ορεκτικό, αλλά και σαν κυρίως γεύμα που θα γεμίσει το τραπέζι σας σαν ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό.
Υλικά για τυροζυμαρόπιτες
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3/4 ποτηριού χλιαρό νερό
- λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζ. τσαγιού μαλακή φέτα, τριμμένη με το χέρι
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
- λίγη γλυκιά πάπρικα σε σκόνη (προαιρετικά)
Συνταγή για τυροζυμαρόπιτες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το ρίγανη, λίγο πιπέρι και την πάπρικα (αν βάλουμε).
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να προκύψει μια αφράτη και μαλακή ζύμη.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 10 μπαλάκια μεγέθους όσο ένα καρύδι.
- Τα πλάθουμε στρογγυλά και με το δάχτυλο ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
- Εκεί βάζουμε λίγο από το μείγμα της φέτας (περίπου 1 κουτ. γλυκού).
- Κλείνουμε την εσοχή πιέζοντας τη ζύμη ώστε να καλύψει το τυρί.
- Πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες τη ζύμη να γίνει μια λεπτή πιτούλα.
- Φτιάχνουμε κατά τον ίδιο τρόπο όλες τις ζυμαρόπιτες.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λίγο λάδι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά τα πιτάκια από κάθε πλευρά.