Εύκολα κανελόνια με μπεσαμέλ
Εύκολη συνταγή
Λαχταριστή συνταγή για κανελόνια με μπεσαμέλ που λιώνουν στο στόμα

Τα κανελόνια με μπεσαμέλ είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή τόσο για το μεσημεριανό τραπέζι, όσο και για το δείπνο. Θα την φτιάξετε εύκολα ακολουθώντας τα βήματα που αναγράφονται παρακάτω και θα την απολαύσετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας.
Για τον κοκκινιστό κιμά
Για τη μπεσαμέλ
Για το γκραντινάρισμα
Κιμάς
Μπεσαμέλ
Σύνθεση
Υλικά για κανελόνια με μπεσαμέλ
- 1 κουτί κανελόνια
Για τον κοκκινιστό κιμά
- 800γρ. ανάμεικτο κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
- 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 800γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή βασιλικό)
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας κανέλα
- 50 γρ. λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
- 1 συσκευασία Μπεσαμέλ
- 1 ½ λίτρο γάλα
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
Για το γκραντινάρισμα
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη, για το γκραντινάρισμα
- Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Συνταγή για κανελόνια με μπεσαμέλ
- Βράζουμε τα κανελόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό.
- Στραγγίζουμε ενώ είναι ακόμα al dente γιατί θα μαγειρευτούν και στον φούρνο. Αφήνουμε στην άκρη.
Κιμάς
- Σε ένα ζεστό, βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το ε.π. ελαιόλαδο.
- Μόλις κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο.
- Σπάμε καλά τον κιμά, και αφού πάρει χρώμα, προσθέτουμε την κανέλα και τη ρίγανη.
- Μετά από 1 λεπτό, σβήνουμε με λευκό κρασί.
- Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και τα φρέσκα μυρωδικά.
- Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί στη σάλτσα 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει και να κατέβει.
Μπεσαμέλ
- Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σύνθεση
- Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε στον πάτο λίγο από τον κιμά με τη σάλτσα και λίγη μπεσαμέλ.
- Στη συνέχεια, γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια με τον κιμά, και τα στρώνουμε στο σκεύος, έτσι ώστε να καλύψουν σε μονή στρώση ολόκληρη την επιφάνειά του.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη Μπεσαμέλ.
- Στρώνουμε καλά, ώστε να καλυφθούν τα κανελόνια.
- Για να κάνει ωραία κρούστα το φαγητό στον φούρνο, πασπαλίζουμε από πάνω με τη μισή τριμμένη γραβιέρα.
- Ψήνουμε στους 180οC, σε προθερμασμένο φούρνο για 25 - 30 λεπτά, με το φαγητό καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και την υπόλοιπη γραβιέρα, και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 200οC.
- Αφήνουμε πριν σερβίρουμε για 10 λεπτά το φαγητό να δέσει.