Πεντανόστιμες φλογέρες με μελιτζάνα και φέτα
Καλοκαιρινή γεύση
Μια υπέροχη συνταγή για φλογέρες με μελιτζάνα και φέτα

Αν αποφασίσετε να βάλετε ορεκτικά στο τραπέζι σας, τότε αυτές οι φλογέρες με μελιτζάνες και φέτα είναι το ιδανικό. Θα τις φτιάξετε με χωριάτικο φύλλο, χοντροκομμένο βασιλικό, και φέτα σκληρή θρυμματισμένη.
Υλικά για φλογέρες με μελιτζάνα και φέτα
- 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
- 120 ml. ελαιόλαδο
- 2 κιλά μελιτζάνες τσακώνικες και φλάσκες
- 3 αβγά
- 400 γρ. φέτα σκληρή θρυμματισμένη
- 4 κ. σούπας βασιλικό φρέσκο χοντροκομμένο
- 3 κ. σούπας σουσάμι
Συνταγή για φλογέρες με μελιτζάνα και φέτα
- Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις βουτάτε σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν, τις στεγνώνετε λίγες – λίγες και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 4– 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν
- Χτυπάτε τα αβγά και ρίχνετε την φέτα, τις μελιτζάνες και τον βασιλικό
- Απλώνετε τα φύλλα και τα λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο
- Σε κάθε φύλλο βάζετε 4 κουταλιές γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, διπλώνετε τις άκρες και τυλίγετε σε ρολό
- Επαναλαμβάνετε με όλα τα φύλλα. Τοποθετείτε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο
- Χαράζετε κάθε ρολό σε τρία μέρη και πασπαλίζετε με σουσάμι
- Ψήνετε για 30 – 35 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν
- Αφήνετε για 10 – 15 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.