Αφράτα μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου και δυόσμο
Νόστιμη συνταγή
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου και δυόσμο

Τα μπιφτέκια κοτόπουλου και δυόσμο είναι μια νόστιμη επιλογή για μεσημεριανό αλλά και βραδινό γεύμα. Θα τα απολαύσετε με φρέσκο κιμά κοτόπουλου, κρεμμυδάκι, δυόσμο, μάραθο, πάπρικα και βαλσάμικο.
Υλικά για μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου και δυόσμο
- 700 γρ. κιμάς κοτόπουλου (μισός από μπούτι, μισός από στήθος)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 αυγό
- 1/4 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
- 1/4 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
- 2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Συνταγή για μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου και δυόσμο
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
- Έτσι θα αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά και τα μπιφτέκια θα γίνουν σαν κεμπάπ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
- Πλάθουμε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου ζεστά με σαλάτα.