Γλυκιά κολοκυθόπιτα της γιαγιάς
Εύκολη συνταγή
Μια υπέροχη λαχταριστή συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα της γιαγιάς

Αυτή η συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα είναι λαχταριστή και αγαπημένη. Κριτσανιστό φύλλο, καραμελωμένη επιφάνεια, αρωματική γέμιση με κολοκύθα σταφίδες και καρύδια, και η πίτα σας θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Είναι από τις καλύτερες του είδους!
Υλικά για γλυκιά κολοκυθόπιτα
- 450 γρ. φύλλα κρούστας
- 800 γρ. κολοκύθα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. φρυγανιά
- 120 γρ. καρύδια
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 50 γρ. σταφίδες
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 250 γρ. μαργαρίνη
- μέλι
Συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα
- Κόβουμε και καθαρίζουμε τις κολοκύθες με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε τους σπόρους με ένα κουτάλι και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
- Βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα σουρωτήρι, πιέζουμε με το χέρι να αφαιρέσουμε την υγρασία.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, τα τριμμένα καρύδια, τις σταφίδες, το σουσάμι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μέλι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρόγγυλο, 28 εκ., απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε με μαργαρίνη.
- Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα εκτός το τελευταίο.
- Απλώνουμε και στρώνουμε τη γέμισή μας στη μέση του ταψιού.
- Σκεπάζουμε εναλλάξ τη γέμιση, με τα φύλλα που εξέχουν του ταψιού, βουτυρώνοντας κάθε φορά με μαργαρίνη.