Αυτή η συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα είναι λαχταριστή και αγαπημένη. Κριτσανιστό φύλλο, καραμελωμένη επιφάνεια, αρωματική γέμιση με κολοκύθα σταφίδες και καρύδια, και η πίτα σας θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Είναι από τις καλύτερες του είδους!


Υλικά για γλυκιά κολοκυθόπιτα


  • 450 γρ. φύλλα κρούστας
  • 800 γρ. κολοκύθα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. φρυγανιά
  • 120 γρ. καρύδια
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • μέλι

Συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα

  • Κόβουμε και καθαρίζουμε τις κολοκύθες με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε τους σπόρους με ένα κουτάλι και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
  • Βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα σουρωτήρι, πιέζουμε με το χέρι να αφαιρέσουμε την υγρασία.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, τα τριμμένα καρύδια, τις σταφίδες, το σουσάμι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μέλι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρόγγυλο, 28 εκ., απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε με μαργαρίνη.
  • Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα εκτός το τελευταίο.
  • Απλώνουμε και στρώνουμε τη γέμισή μας στη μέση του ταψιού.
  • Σκεπάζουμε εναλλάξ τη γέμιση, με τα φύλλα που εξέχουν του ταψιού, βουτυρώνοντας κάθε φορά με μαργαρίνη.