Εύκολη καρυδόπιτα με σοκολάτα
Με γαρίφαλλο και μοσχοκάρυδο
Φανταστική καρυδόπιτα με σοκολάτα -Θα την φτιάξετε πολύ γρήγορα και θα την απολαύσετε κάθε ώρα της ημέρας

Αυτή η πεντανόστιμη καρυδόπιτα με σοκολάτα θέλει μόνο 15 λεπτά για να την φτιάξετε και άλλα 45 λεπτά ψήσιμο. Θα χρειαστείτε βούτυρο αγελάδος, γαρίφαλλο, μοσχοκάρυδο, καρύδια και ξύσμα πορτοκαλιού για περισσότερο άρωμα και γεύση. Η επικάλυψη σοκολάτα θα απογειώσει αυτό το γλυκό.
Υλικά για το σιρόπι
Υλικά για την καρυδόπιτα
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά μας, ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση και αμέσως μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την καρυδόπιτα
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να τα πάρει το μείγμα μας.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, τη βανίλια, τα καρύδια, την κουβερτούρα που έχουμε χοντροκόψει και όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα για μισό λεπτό.
Τέλος, όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι 25×35 περίπου εκατοστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 175-180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά.
Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα και όσο είναι καυτή, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Τέλος σε ένα μπεν μαρί τοποθετούμε το PATISSERIE cover cream μέχρι να ρευστοποιήθει.
Αμέσως μετά περιχύνουμε την καρυδόπιτα μας ομοιόμορφα παντού και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Υλικά για καρυδόπιτα με σοκολάτα
Υλικά για το σιρόπι- 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 450 ml νερό
- Φλούδες από 1 λεμόνι
- 1 ξύλο κανέλας
Υλικά για την καρυδόπιτα
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 μεσαία αυγά
- 150 ml γάλα πλήρες
- 1 βανίλια
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 150 γρ. κουβερτούρα
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Μια συσκευασία PATISSERIE cover cream για την επικάλυψη
Συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα
Εκτέλεση για το σιρόπιΣε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά μας, ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση και αμέσως μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την καρυδόπιτα
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να τα πάρει το μείγμα μας.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, τη βανίλια, τα καρύδια, την κουβερτούρα που έχουμε χοντροκόψει και όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα για μισό λεπτό.
Τέλος, όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι 25×35 περίπου εκατοστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 175-180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά.
Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα και όσο είναι καυτή, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Τέλος σε ένα μπεν μαρί τοποθετούμε το PATISSERIE cover cream μέχρι να ρευστοποιήθει.
Αμέσως μετά περιχύνουμε την καρυδόπιτα μας ομοιόμορφα παντού και αφήνουμε λίγο να κρυώσει