Σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού
Εύκολη συνταγή
Πως θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και εύκολα σουβλάκια κοτόπουλου στη λαδόκολλα

Αντικειμενικά τα ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου είναι το τέλειο γεύμα, αλλά και ο πιο εύκολος μεζές για φιλικές συγκεντρώσεις. Ωστόσο είναι ένα γρήγορο φαγητό ακόμα και για το βράδυ, που επιστρέφουμε στο σπίτι και δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε. Θα τα συνοδεύσετε τέλεια με μια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας.
Υλικά για σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού
- 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
- 2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
- 200 γρ. γιαούρτι, κατά προτίμηση πρόβειο
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 λεμόνι μικρό, σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού
- Για να ετοιμάσουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου με μαρινάδα γιαουρτιού αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.
- «Περνάμε» το κοτόπουλο σε καλαμάκια (12-14), χωρίς να το σκουπίσουμε από τη μαρινάδα, και τακτοποιούμε τα σουβλάκια στο ταψί.
- Ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.