ΥΛΙΚΑ

περίπου 60 cookies

125 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
40 γρ. σκόνη κακάο
2 ασπράδια αυγών
2 πρέζες κανέλα
2 πρέζες γαρύφαλλα
3 κ.σ. Kirsch
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. αλεύρι

κρυσταλλική ζάχαρη για τα καλούπια-κόπτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε να λιώσει πάνω από μπεν μαρί, ανακατεύοντας τακτικά.
Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε καλά με τα αλεσμένα αμύγδαλα τη ζάχαρη το κακάο και τα μπαχαρικά. Στο τέλος προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα και 3 γενναιόδωρες κουταλιές Kirsch (μπράντι με βύσσινα) και ζυμώνουμε για λίγο.

Χρειάζεται λίγη υπομονή, έως ότου όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί μεταξύ τους. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ υγρό και κολλώδες. Τυλίγουμε τη ζύμη σε σελοφάν και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο, τοποθετούμε τη ζύμη μεταξύ 2 σελοφάν και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ.

Κόβουμε σε διάφορα σχήματα διαμέτρου 2 εκ. Τους κόπτες τους βουτάμε κάθε φορά στη ζάχαρη πριν από την κοπή, ώστε να έχουμε ωραίες, ζαχαρένιες άκρες. Τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και αφήνουμε τα Brunsli να στεγνώσουν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 12 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C και ψήνουμε τα Brunsli στη μέση του φούρνου για 6-8 λεπτά. Θα πρέπει να είναι τραγανά στο εξωτερικό, με ένα μάλλον μαλακό και λαστιχωτό πυρήνα (τα ψήνουμε λίγο περισσότερο, αν προτιμάμε να είναι όλο τραγανό).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές βάζο μπισκότων.