Πίτα με κολοκύθα και σταφίδες
Υπέροχο γλυκό!
1 πακέτο φύλλα κρούστας
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. κανέλα
1 κιλό κολοκύθα κίτρινη
3 αυγά χτυπημένα
100 γραμμάρια γάλα
150 γραμμάρια ζάχαρη
5 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
Για πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια την κολοκύθα. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσει. Τη στραγγίζουμε καλά και την πολτοποιούμε με ένα πολτοποιητή ή ένα πιρούνι και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντάς τα. Αφού στρώσουμε τα μισά απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε και τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα. Χαράσσουμε σε κομμάτια και παςπαλίζουμε με κανελοζάχαρη. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 1 ώρα.