Υλικά συνταγής

850 γρ. σφολιάτα ή ζύμη για τάρτες (2 φύλλα)
1 κιλό αχλάδια
3 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμη ή σπιτική
λίγο βούτυρο
ο χυμός ½ λεμονιού
200 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ξανθή
150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή της συνταγής την κρέμα ζαχαροπλαστικής και της προσθέτετε τη σοκολάτα, αφού τη λιώσετε σε μπεν μαρί.

Στρώνετε τα φύλλα της σφολιάτας σε δύο στρογγυλές βουτυρωμένες φόρμες για τάρτες και τα τρυπάτε σε διάφορα σημεία. Κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης.

Καλύπτετε τις φόρμες με αλουμινόχαρτο και σκορπίζετε επάνω μερικά ωμά φασόλια για βάρος (να μη φουσκώσουν). Ψήνετε τις βάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C, 15΄-18΄. Αφαιρείτε κατόπιν το αλουμινόχαρτο και τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο 10΄ ακόμη, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Με το ειδικό εργαλείο βγάζετε τα κουκούτσια από τα αχλάδια και τα κόβετε σε λεπτά φετάκια. Τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετείτε μέσα τα αχλάδια. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Μοιράζετε στις δύο ψημένες τάρτες τα αμύγδαλα και κατόπιν τη σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής. Από πάνω γαρνίρετε με τα φετάκια των αχλαδιών, πασπαλίζετε με άχνη και σερβίρετε.