Πένες με σάλτσα βότκας: Θα μεθύσετε από... έρωτα!
Το απόλυτο πιάτο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
ΥΛΙΚΑ
340 γρ. Πέννες ολικής άλεσης
60 γρ. Μπείκον ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι βότκα
800 γρ. Ντοματάκια κονσέρβα
¼ του φλιτζανιού ημιαποβουτυρωμένο γάλα
¼ του φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει. Μαγείρεψε τις πέννες για περίπου 12 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι σόταρε λίγο το μπέικον για περίπου 4 λεπτά, ώσπου να γίνει τραγανό
Χαμήλωσε την φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 1 λεπτό περίπου
Δυνάμωσε στγμιαία την φωτιά και ρίξε την βότκα (με προσοχή). Άφησε να βράσει και να εξατμιστεί στη μισή ποσότητα.
Πρόσθεσε τις ντομάτες και το γάλα και λίγο κόκκινο πιπέρι για γεύση
Στράγγιξε τα μακαρόνια και σέρβιρε με μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι