Συστατικά

2 ώριμες μπανάνες
480 γρ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. μέλι
200 γρ. βρώμη
1 60 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ κοφτή κανέλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

μέλι
φρέσκα φρούτα
πεκάν

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές
  • Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε ακόμα τη βρώμη, τα καρύδια, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (20 * 30 εκ. ) που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε για 30 λεπτά να σφίξει ή το βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες μέχρι η βρώμη να απορροφήσει μερικά από τα υγρά του μείγματος
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά
  • Το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το αφαιρούμε από το ταψί και το κόβουμε σε κομμάτια
  • Σερβίρουμε με έξτρα μέλι, φρέσκα φρούτα της επιλογής μας και πεκάν.

πηγη: akispetretzikis.com