- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές
- Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε ακόμα τη βρώμη, τα καρύδια, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (20 * 30 εκ. ) που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε για 30 λεπτά να σφίξει ή το βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες μέχρι η βρώμη να απορροφήσει μερικά από τα υγρά του μείγματος
- Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά
- Το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το αφαιρούμε από το ταψί και το κόβουμε σε κομμάτια
- Σερβίρουμε με έξτρα μέλι, φρέσκα φρούτα της επιλογής μας και πεκάν.
πηγη: akispetretzikis.com