Υλικά:

1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
250 γρμ κουβερτούρα λιωμένη
1 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
1 βανίλια
1 κ.τ.σ λευκό ξίδι
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια. Ανακατέψτε με ένα σύρμα ή κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Έπειτα ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα. Μόλις έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη ρίξτε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.

Προθερμάνετε το φούρνο σας, αλευρώστε και βουτυρώστε μια φόρμα του κέικ ή το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσιου για 50-60 λεπτά!