Εύκολη κιμαδόπιτα με τον κιμά που περίσσεψε
Νόστιμο και υπέροχο ορεκτικό
ΥΛΙΚΑ
6 φύλλα κρούστας
60γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι κιμά μαγειρεμένο (από τη χθεσινή μακαρονάδα)
6 κουτ. σούπας μοτσαρέλα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αλείφετε με πινέλο να πάει παντού και χαμηλώνετε τη φωτιά στο 5 στην κλίμα του 9.
Τοποθετείτε μέσα στο τηγάνι το πρώτο φύλλο τσαλακώνοντάς το ελαφρά, έτσι ώστε να πάρει το σχήμα του. Τοποθετείτε το δεύτερο και το τρίτο φύλλο από πάνω, ραντίζοντάς τα φύλλα ενδιάμεσα ενδιάμεσα με λίγο λιωμένο βούτυρο.
Μοιράζετε από πάνω όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται πρώτα τον κιμά και μετά τη μοτσαρέλα.
Σκεπάζετε από πάνω με τα τρία υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας τα επίσης τσαλακωτά και ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με λιωμένο βούτυρο. Πάνω από το τελευταίο φύλλο μοιράζετε το υπόλοιπο βούτυρο.
Στα 4-5 λεπτά σιγοψησίματος, όταν τσεκάρετε πως έχει πάρει χρώμα η κάτω πλευρά της πίτας, τη γυρίζετε με τη βοήθεια ενός καπακιού να σιγοψηθεί και από την άλλη για 4-5 λεπτά ακόμη.
Μεταφέρετε την πίτα σε πιατέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.