Υλικά 

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από ρύζι ή λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα καυτερού πιπεριού ή 1/2 κουταλάκι tabasco
1 κουταλιά της σούπας σόγια σως
10 γαρίδες μέτριες προς μεγάλες καθαρισμένες
1/2 πακέτο (200 γρ ωμά) φαρδιά νουντλς (δεν εχει σημασία αν είναι αυγού, ρυζιού, απλά να είναι φαρδιά. Μερικά γράφουν επάνω και pad thai noodles)
1 κουταλιά ελαιόλαδο (κανονικά θέλει λάδι απο φυστίκια)
2 κουταλιές της σούπας κάσιους χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φετούλες
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
7-8 φασολάκια φρέσκα κομμένα το καθένα σε τρία μέρη
1/2 κούπα φύτρα φασολιών
Μερικά φύλλα φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε με πιρούνι σε ένα τάπερ το ξύδι με το μέλι, το καυτερό και την σόγια σως. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού. Κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε και ψιλοκόβουμε τα επόμενα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.

Βράζουμε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες τους, τα ξεπλένουμε με νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ενα μεγάλο τηγάνι ή wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κάσιους με το τζίντζερ και το σκόρδο, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και τα αφαιρούμε από το τηγάνι κρατώντας τα στην άκρη.

Δυναμώνουμε την φωτιά προς το δυνατό και προσθέτουμε στο τηγάνι την γλυκιά πιπεριά, το καρότο και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το μείγμα με τις γαρίδες. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα νουντλς, ανακατεύουμε και πάλι και προσθέτουμε το μείγμα με το σκόρδο και το τζίντζερ. Τέλος προσθέτουμε τα φύτρα φασολιών και ανακατεύουμε μια ακόμη φορά. Σερβίρουμε αμέσως στολίζοντας με τα φρέσκα φύλλα κόλιανδρο.

πηγή: sintagoulis.gr