Cheesecake με μελομακάρονα
Τέλεια επιλογή αν δεν ξέρετε τι να κάνετε τα γλυκά που έμειναν
Συστατικά
Για τη βάση
300 γρ. μελομακάρονα
50 γρ. βούτυρο μαλακό
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
8 ζελατίνες
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
επιπλέον μελομακάρονα για διακόσμηση
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
Σε ένα πολυμηχάνημα με μαχαίρια σπάμε λίγο τα μελομακάρονα να θρυμματιστούν και προσθέτουμε το βούτυρο να γίνει ένα ζυμάρι αρκετά ζουμερό.
Το βάζουμε σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. και απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα πιέζοντας με τα χέρια μας.
Καλό είναι να φοράμε γάντια.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να σφήξει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη μισή κρέμα γάλακτος, περιμένουμε να πάρει ίσα-ίσα μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσέχουμε να μην βράσει η κρέμα μας για πολύ ώρα γιατί θα μας καεί.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες καλά, πιέζοντας με τα χέρια μας και τις προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες.
Στη συνέχεια στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, βάζουμε το τυρί κρέμα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την υπόλοιπη κρέμα και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα να γίνουν ένα μείγμα, δηλαδή να ομογενοποιηθούν για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ σιγά σιγά το μείγμα που έχουμε στο κατσαρολάκι (κρέμα-ζελατίνες) και ομογενοποιούμε για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τον κάδο και στρώνουμε πάνω από τη βάση μας ομοιόμορφα. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα μας για τουλάχιστον 5 ώρες.
Αν έχουμε παραπάνω μελομακάρονα τα κόβουμε με διάφορα κουπάτ σε σχήματα της αρεσκείας μας και διακοσμούμε τo cheesecake μας.
ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com