Είτε ως ορεκτικό για ένα επίσημο γεύμα είτε ως σνακ για πάρτι, τα ντιπ αποτελούν την πιο εύκολη και γευστική πρόταση που συνοδεύει ιδανικά κρασί ή ακόμα και κοκτέιλ.

Υλικά

4 κόκκινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 3 κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1½ κουταλάκια του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
1½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κόβουμε τις πιπεριές σε τέταρτα και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις βάζουμε στο ταψί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τις περιχύνουμε με το λάδι.

Ψήνουμε στους 200 C για 45-50 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε όλα τα υλικά - συμπεριλαμβανομένου και του λαδιού από το ταψί – στο μούλτι και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Κρατάει στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα.

Πηγή: tasty-day.gr