Υλικά Συνταγής


1/2 κιλό ρεβύθια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κιλό χοιρινό από λαιμό σε μικρά καρέ
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών
5-6 αγκινάρες
2 χούφτες σπανάκι
4-5 φρέσκα κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
το χυμό από 2 λεμόνια
3 κ.σ. πίτουρο βρώμης ή νιφάδες για το δέσιμο (προαιρετικά)

Εκτέλεση


Για τη ρεβυθάδα με χοιρινό, ξεκινάμε από το προηγούμενο βράδυ, βάζοντας τα ρεβύθια να μαλακώσουν.

Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε (ανάλογα πόσο βραστερά είναι) μέχρι να είναι μισοέτοιμα, όχι να λιώσουν όμως.

Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο χοιρινό για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα ρεβύθια και νερό ζεστό να τα καλύπτει.

Προσθέτουμε το σπιτικό ζωμό στη ρεβυθάδα με χοιρινό.
Βράζουμε για 30 λεπτά, προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε 10-15 λεπτά.

Ανακατεύουμε τη βρώμη (πίτουρο ή νιφάδες) με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτουμε στο φαγητό να πήξει. Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ώμο ελαιόλαδο.
Βγαίνει δεμένη η σάλτσα του φαγητού, όχι αραιή. Αφήνουμε λίγο να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.

Σερβίρεται ζεστό και, πιστέψτε με, δεν χρειάζεται να το συνοδεύσετε με κάτι άλλο.
Να σας πω ότι χωρίς το κρέας είναι ιδανικό για περιόδους νηστείας που όλοι ψάχνουμε εναλλακτικές συνταγές.
Τόσο νόστιμο και γεμάτο υγεία πιάτο με ή χωρίς κρέας, που εσείς που αγαπάτε τα ρεβύθια όπως κι εγώ θα το εντάξετε στο εβδομαδιαίο σας μενού.

ΠΗΓΗ:argiro.gr