Υλικά Συνταγής


1 φλ. χλιαρό γάλα
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
80 γραμ. βούτυρο
4½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 φλ. ζάχαρη
2½ κ.γλ. μαγιά

Για τη γέμιση

1 φλ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα
2 κ.σ. μαλακό βούτυρο
Για την επικάλυψη
100 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
60 γραμ. μαλακό βούτυρο
1½ φλ. άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
2 πρέζες αλάτι

Εκτέλεση


Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης για τα γλυκά ψωμάκια κανέλας στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για 10′. Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος , από 45′ έως 1 ώρα και 30′. Την βγάζουμε στον πάγκο. Με τον πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο παραλληλόγραμμο 40χ50 εκ.

Σε μπολ βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.

Αλείφουμε το φύλλο με μαλακό βούτυρο και πασπαλίζουμε την κανελοζάχαρη σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας ένα εκ. κενό περιμετρικά. Τυλίγουμε σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 φέτες. Βουτυρώνουμε συγκολλητικό ταψί ή μεγάλο πυρίμαχο σκεύος 22χ33 εκ. Αραδιάζουμε τις φέτες με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Η κομμένη πλευρά να ακουμπάει στο ταψί.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό σημείο για περίπου 30′. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Ψήνουμε για περίπου 20´μέχρι να ροδίσουν. Χτυπάμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια και το αλάτι. Βάζουμε την κρέμα τυριού πάνω στα ζεστά cinnamon rolls για να λιώσει ομοιόμορφα σαν γλάσο.

ΠΗΓΗ: argiro.gr