Υλικά

600 γραμμ. κόκκινη κολοκύθα

500 γραμμ. γλυκοπατάτα ( πορτοκαλί )

2 μεσαία κρεμμύδια

4-5 σκελίδες σκόρδο

Ένα κομμάτι φρέσκο τζίνζερ ( περίπου 2 εκατοστά ) ή μία πρέζα σκόνη

1 κοφτή κουταλιά της σούπας κουρκουμά

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι

60 γραμμ. βούτυρο

500 γραμμ. ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου

αλάτι

½ φλιτζανιού του τσαγιού σταφίδες ( προαιρετικά )

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσει. Ταυτοχρόνως, κόβουμε σε μικρούς κύβους την κολοκύθα και τις γλυκοπατάτες. Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο. Αφού τις τσιγαρίσουμε ( χωρίς να πάρουν χρώμα ) προσθέτουμε το ζωμό, τον κουρκουμά, το τζίνζερ και τις σταφίδες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να «μελώσει» το φαί μας. Το συνοδεύουμε με ρύζι.

Πηγή: www.tasty-day.gr