Συστατικά

4 αγγούρια μεγάλα
3 σκ. σκόρδο
150 γρ. ρόκα
1/2 ματσ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
1/2 ματσ. μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
1/2 ματσ. δυόσμο, μόνο τα φύλλα
1/2 ματσ. κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
180 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

φύλλα ρόκας

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια. Τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια και τα πετάμε.
Χτυπάμε τα αγγούρια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μέχρι να γίνουν χυμός.
Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο, τη ρόκα, τα φρέσκα μυρωδικά, το ξίδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Ενώ ακόμα χτυπάμε τα υλικά, προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο σε μορφή κορδονιού και τέλος το αλάτι και το πιπέρι.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε ποτήρια με λίγα φύλλα ρόκας.