Υλικά 

3 – 4 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια (κρατάμε το μελάνι τους)

2 κούπες ρύζι για ριζότο
2 καυτερές πιπερίτσες
3 – 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
½ κούπα λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα ελαιόλαδο
Λιγό μαϊντανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πολύ καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μια σκελίδα σκόρδο και και τις πιπερίτσες. Αφήνουμε να πάρει το λάδι το άρωμα και τα αφαιρούμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το σουπιές και το μελάνι τους και τις τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε το κρασί και 2 κούπες νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και τις ντομάτες. Όταν χρειαστεί προσθέτουμε νερό μέχρι να βράσει το ρύζι.

Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε. Περιχύνουμε το ριζότο και σερβίρουμε.

Πηγή: tastyday.gr