Νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας
Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.
ΥΛΙΚΑ
1 σακούλα φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 μπανάνα πολτοποιημένη
Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
50 γραμμάρια καρύδια σπασμένα ή μισή χούφτα
1 βανίλια
1 ποτήρι νερό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
λίγο λεμόνι
Για το στόλισμα:
Καρύδα τριμμένη
Κακάο της επιλογής σου
Εκτέλεση
Η διαδικασία της συνταγής μας είναι πολύ απλή, με λίγα βήματα και καθόλου κόπο. Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι μας για να προλάβει να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το νερό μαζί με τη κρυσταλλική ζάχαρη και το λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα το σιρόπι μας.