Μακαρόνια με σκόρδο και βασιλικό
Η πιο εύκολη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σου
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ή 1,5 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 πελτέ ντομάτας ή 3 φρέσκες ντομάτες τριμμένες (αν θέλεις μπορείς να βάλεις και τα 2)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
λίγο βασιλικό
Διαδικασία
Τα συγκεκριμένα μακαρόνια είναι από τα πιο εύκολα και μπορείς να τα συνδυάσεις με ό,τι φαγητό επιθυμείς ή μπορείς να τα γευτείς και μόνα τους σαν κυρίως πιάτο σε ένα νηστίσιμο ή και όχι τραπέζι. Είναι ένα πολύ ελαφρύ πιάτο με ελάχιστες θερμίδες, αλλά το μόνο αρνητικό είναι ότι περιέχει πολύ σκόρδο. Μία τσίχλα για δροσερή αναπνοή και ένα καλό βούρτσισμα δοντιών και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό.
Λοιπόν, αρχίζουμε βάζοντας τα μακαρόνια μας να βράσουν σε αλατισμένο νερό για περίπου 5-10 λεπτά αναλόγως πόσο μαλακά τα θέλεις. Μόλις γίνουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μας μαζί με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.