Υλικά

1 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης (ή λευκό)
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά γλυκού κανέλα
2 αυγά μεσαία
1 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
1 μεγάλη μπανάνα ώριμη
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
¼ φλ. τσαγιού γιαούρτι (στραγγιστό ή μη αγελαδινό ή πρόβειο ή κατσικίσιο)
2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες ή τους σπόρους από μια φυσική βανίλια
½ φλ. τσαγιού κομματάκια σοκολάτας ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε βαθύ μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα. Σε άλλο μπολ χτυπήστε ελαφρώς τα αυγά με το γάλα, προσθέστε την μπανάνα λιωμένη με πιρούνι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και τη βανίλια.

Χτυπήστε με το σύρμα καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα υγρά στο μίγμα των στερεών και τέλος οτιδήποτε άλλο θέλετε (π.χ. κομματάκια σοκολάτας). Ανακατέψτε τόσο ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.

Ζεστάνετε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει το τηγάνι ρίξτε κουταλιές από το μίγμα σε ποσότητα που θέλετε ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε τις τηγανίτες.

Σερβίρετε με μέλι και κανέλα, με μαρμελάδα, σιρόπι σφένδαμου κ.ά.