Για την γέμιση

Στήθος κοτόπουλο 500 γρ. κομμένο σε κομματάκια
Μπέικον 150 γρ. κομμένο σε κομματάκια
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ. ψιλοκομμένο
Τυρί γκούντα 400 γρ.
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο λίγο για σοτάρισμα


Για τη ζύμη

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ.
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι τσαγιού
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
Νερό 1 ποτήρι νερού περίπου
Αλάτι 1 πρέζα
Ξίδι 1 κουταλάκι γλυκού


Οδηγίες

Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας σε μια λεκανίτσα ή μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και το ξίδι.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή που να μην κολλάει στα χέρια μας (αυτό το βλέπουμε στην πράξη κι ανάλογα προσθέτουμε νερό ή αλεύρι επιπλέον). Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κι αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 60-90 λεπτά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μπέικον και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το τυρί ανακατεύοντας. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 μπαλάκια. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα ζύμης σε στενόμακρο στενό φύλλο. Τοποθετούμε από τη γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.

Κόβουμε το κάθε ρολό σε μικρότερα ρολάκια πάχους 2 cm και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου (ή σε μεγάλο ταψί) στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).