Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλυτζάνια
Νερό 3 φλυτζάνια
Νωπή μαγιά 30 γρ.
Αλάτι 1 κουταλάκι
Καλαμποκέλαιο
Για το γαρνίρισμα
Μέλι όσο θέλει ο καθένας
Κανέλα όσο θέλει ο καθένας


Οδηγίες

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με 1 φλυτζάνι από το χλιαρό νερό. Κατόπιν βάζουμε στο μπολ με τη μαγιά 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε περίπου 20 λεπτά για να φουσκώσει.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε διαρκώς ώσπου να γίνουν χυλός. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Μετά γεμίζουμε τη χούφτα μας με τον χυλό που φτιάξαμε, την πιέζουμε και καθώς βγαίνει ο χυλός από το πάνω μέρος της χούφτας κόβουμε με ένα κουτάλι βρεγμένο και το ρίχνουμε με προσοχή στο καυτό λάδι.

Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, τους αδειάζουμε σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Στο τέλος γαρνίρουμε με μέλι και καννέλα.