Συστατικά

6 αβγά
2 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια
½ φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρεδάκια
1 φλιτζάνι μπρόκολο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Ζεσταίνεις το λάδι με το βούτυρο. Ρίχνεις το κρεμμύδι στο τηγάνι. Ανακατεύεις με ένα ξύλινο κουτάλι και προσθέτεις λίγα λίγα τα λαχανικά.

Τα αφήνεις να μαλακώσουν και να σωθούν τα υγρά τους. Χτυπάς τα αβγά σε ένα μπολ με νερό και αλατοπίπερο. Ρίχνεις το μείγμα στα λαχανικά και αφήνεις την ομελέτα να ψηθεί από την μία πλευρά για 3’-4’.

Γυρίζεις την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου, τη διπλώνεις μέσα στο τηγάνι και την ψήνεις και από την άλλη πλευρά. Όλα αυτά θέλουν μια μικρή πείρα. Όμως, μέχρι να την αποκτήσεις, εσύ μπορείς να γυρίσεις την ομελέτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, μέσα στο τηγάνι.

Στην περίπτωση αυτή, τη διπλώνεις πρώτα μέσα στο τηγάνι, στα δύο, και μετά την ξεδιπλώνεις πάλι, με την άψητη πλευρά προς τα κάτω.

Σημείωση Μια ωραία παραλλαγή της ομελέτας αυτής είναι η ομελέτα με τυρί φέτα. Προσθέτεις το τυρί πάνω στη μισή ομελέτα και γυρίζεις την άλλη μισή από πάνω.