Υλικά 

150 γρ κεμπά σόγιας

400 γρ κριθαράκι ζέας ολικής

2 πιπεριές φλωρίνης

2 κρεμμύδια

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

4 κολοκυθάκια

4-5 καρότα

400 γρ τοματάκι κονκασέ

1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1/2 κ.γ. σκόδρο σε σκόνη

1 κ.σ. ρίγανη τριμμένη

2-3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζω το κεμπάπ σόγιας σε ζεστό νερό μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας και τα αφήνω για 15 λεπτά να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα φέρνω σε βρασμό για 5 λεπτά το πολύ, ξαφρίζοντας το νερό αν χρειαστεί. Μετά τα σουρώνω και κρατάω το ζουμί τους.Όσο μαρινάρω το κεμπάπ, προθερμαίνω τον φούρνο στους 220 βαθμούς, κόβω όλα τα λαχανικά σε κύβους, τα βάζω στο ταψί, προσθέτω τα τοματάκια, τα μπαχαρικά και το κριθαράκι και στο τέλος το κεμπάπ και το ζουμί του που έχω φυλλάξει. Ανακατεύω καλά και το βάζω στο φούρνο. Ψήνω για 30-40 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πολύ απαλά και προσθέτοντας λίγο νεράκι αν χρειάζεται. Πρέπει να έχουμε υπόψη ότι το κριθαράκι όταν κρυώσει σφίγγει αρκετά, οπότε δεν θέλουμε να το στεγνώσουμε τελείως στο ψήσιμο, πρέπει να μείνει αρκετό ζουμάκι.

πηγή:tastyday.gr