Σπιτικά κρουασανάκια με μαρμελάδα φράουλα
Φτιάξτε τα δικά σας απολαυστικά κρουασανάκια
Υλικά
Για 2-4 άτομα
2 φύλλα σφολιάτα
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Για τη γέμιση
300γρ μαρμελάδα φράουλα
Για τη διακόσμηση
Αμύγδαλα φιλέ
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.
Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις 2 σκάλα (160 με αέρα).
Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.
πηγή:tastyday.gr