1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμ. χλιαρό νερό 2 σακουλάκια ξερή μαγιά 1 κ.γλ. ζάχαρη 1 κ.γλ. αλάτι λίγο ξύδι ελαιόλαδο σουσάμι προαιρετικά
Οδηγίες
Ρίχνω σε ενα μπόλ το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτω λίγο-λίγο το νερό και ταυτόχρονα ανακατεύω.
Ρίχνω τώρα και το αλάτι και το ξύδι. Ζυμώνω παρα πολύ καλα. Κατα διαστήματα ρίχνω ελαιόλαδο και ζυμωμω μέχρι να ενσωματώθει το μείγμα.
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Αφού φουσκώσει η ζύμη, την βάζω μέσα σε μια γάστρα ή ταψι. Βρέχω τα χέρια μου με νερό και χαιδεύω το ζυμάρι να υγραθεί και ρίχνω μπόλικο σουσάμι.