1 μαρούλι πράσινο, σγουρό 1 μαρούλι κόκκινο (λόλο ρόσο) 1 ματσάκι ρόκα, λεπτή 2 κρεμμυδάκια φρέσκα καραμελωμένα καρύδια και κουκουνάρια* *Καταβρέξτε με λίγο νερό τα καρύδια και τα κουκουνάρια, πασπαλίστε τα με λίγη άχνη και λίγο αλάτι και ψήστε τα σε δυνατό φούρνο για πέντε λεπτά.
Για τη βινεγκρέτ
1 μέρος ξύδι (μηλόξυδο+μπαλσάμικο) 3 μέρη λάδι λίγη μουστάρδα 1 κουταλιά συκόμελο (ή μέλι ή σιρόπι από γλυκό σύκου) αλάτι Χτυπήστε τα και περιχύστε τα παραπάνω λαχανικά που θα τα έχετε κόψει με το χέρι στη σαλατιέρα σας.