Συστατικά

¼ φλ. ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο
1 kg κολοκυθάκια
αλάτι, πιπέρι
350 gr ριγκατόνι
250 gr παρμεζάνα
1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
½ φλ. βασιλικός

Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά και τσιγάρισε το λιωμένο σκόρδο για τέσσερα λεπτά. Κόψε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες στη μέση και πρόσθεσε και αυτά στο τηγάνι με μπόλικο αλάτι.

Όταν τα κολοκυθάκια αρχίσουν να «λιώνουν» μετά από περίπου 15 λεπτά, αφαίρεσέ τα από τη φωτιά και πασπάλισε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά για δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Μετάφερε τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό και τη μισή παρμεζάνα σε δόσεις.

Συνέχισε το βράσιμο στο τηγάνι, προσθέτωντας παρμεζάνα και νερό ανα χρειαστεί για μερικά ακόμη λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente. Ανακάτεψε και το χυμό λεμονιού και τον βασιλικό και σέρβιρε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.