Συστατικά

2½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
3 κουταλιές για το άλειμμα
αλεύρι για το αλεύρωμα

Οδηγίες

Κοσκίνισε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Μετά χτύπα στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και, όταν ασπρίσουν, πρόσθεσε τα αβγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.

Ρίξε το γάλα, λίγο-λίγο, και ανακάτευε συνεχώς, ώστε να απορροφηθεί. Xαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού, συνεχίζοντας να χτυπάς, μέχρι να ενσωματωθεί.

Άλειψε μια φόρμα με βούτυρο, αλεύρωσέ την, τίναξε το περιττό αλεύρι να φύγει, και ρίξε μέσα τη ζύμη.

Ψήσε για 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, ύστερα βγάλε τη φόρμα από το φούρνο και, αφού κρυώσει λίγο (5-10 λεπτά), ξεφόρμαρε.