Υλικά για 6 άτομα

2 χοιρινά φιλετάκια (250-300 γρ. το καθένα) καθαρισμένα από τις ίνες και το λίπος τους
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουταλάκι ξηρό
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
½ φλ. χυμό λεμονιού
4 (κοφτές) κουταλιές μέλι
4 κοφτές κουταλιές μουστάρδα
½ φλ. ελαφρύ γάλα (Light)
1 κοφτή κουταλιά αλεύρι
αλάτι, πιπέρι, ανάμικτα λαχανικά για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αναμιγνύετε το δεντρολίβανο με το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο και τρίβετε με το μίγμα τα φιλετάκια. Τα μεταφέρετε σε ένα μεταλλικό ταψί.

Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι το μέλι με το χυμό του λεμονιού, βάζετε το μισό μίγμα σε ένα κατσαρολάκι και το κρατάτε για τη σος. Αλείφετε με 2 κουταλιές από το υπόλοιπο τα φιλέτα. Τα ψήνετε στο φούρνο για 20-30 περίπου λεπτά, αλείφοντάς τα 2-3 φορές με το υπόλοιπο μίγμα λεμόνι-μέλι, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Στο μεταξύ, βάζετε το γάλα με το αλεύρι σε ένα μπολάκι και το ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Ζεσταίνετε το λεμόνι, τη μουστάρδα με το μέλι στο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε μέσα λίγο-λίγο το γάλα με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα, μέχρι να δέσει. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε τη σάλτσα με τα φιλετάκια. Σερβίρετε με λαχανικά.