ΥΛΙΚΑ

12 γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες)
80g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
3 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο
100g λευκό κρασί
150g σάλτσα φρέσκιας τομάτας με καρότο
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
1κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ. πιπέρι καυτερό καγιέν
1/2κ.γ. κύμινο ολόκληρο (σπασμένο)
1κ.σ. μαΪντανός
1κ.σ. ρίγανη
200g φέτα
200g λαζανόφυλλα με πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε τις γαρίδες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι μεγάλο και προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Στη συνέχεια προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να αρχίσουν να ροδίζουν. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.

Προσθέστε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το καγιέν, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, λίγο νερό και αφήστε να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες και να δέσει η σάλτσα.

Σπάστε την φέτα με τα χέρια σας και προσθέστε την στις γαρίδες 3-4 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα.

Κατεβάστε τις γαρίδες από την φωτιά και αφήστε την για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρετε με λαζανόφυλλα πάπρικας.