Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί φυτική σαντιγί
2 βανίλιες σε σκόνη
2 φλιτζάνια αμύγδαλα καβουρντισμένα και τριμμένα

Εκτέλεση:

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την φυτική σαντιγί και τη χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.

Προσθέτετε 1 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο το μεταφέρετε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.

Το αδειάζετε ξανά στο μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε το παγωτό σε μπάλες πασπαλισμένο με τριμμένο αμύγδαλο.