Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια
Με δυόσμο και ρίγανη
Υλικά
650γρ. κιμά μοσχαρίσιο
Ψίχα από 3 φέτες ψωμιού μέτριες
½ φλιτζάνι γάλα
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, ή τριμμένο στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο, ή ½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό (προαιρετικό)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο γάλα, μέχρι να φουσκώσει και μετά την στύβετε καλά με τα χέρια.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το ψωμί και ζυμώνετε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το μίγμα για 15 λεπτά, να σταθεί.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Πλάθετε στρογγυλά μπιφτέκια, τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψάκι φούρνου και τα ψήνετε για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι, φροντίζοντας να τα γυρνάτε και από τις δύο πλευρές.
ΜΥΣΤΙΚΑ
Με τη συνταγή αυτή μπορείτε να κάνετε και γεμιστά μπιφτέκια, βάζοντας στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού ένα «μπαστούνι» τυριού, όπως γραβιέρα, κασέρι ή φέτα.
Για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα προσθέστε στα μπιφτέκια φούρνου και πατάτες. Καθαρίζετε και κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες 3 – 4 μέτριες πατάτες, τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις στρώνετε σε λαδωμένο ταψί. Τοποθετείτε από πάνω τα μπιφτέκια, περιχύνετε το φαγητό με 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας, ή 1 φλιτζάνι λαδολέμονο (½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού) και ψήνετε για 35 – 40 λεπτά.