Υλικά

500 gr. θαλασσινά μύδια, χταπόδι, καβούρι, γαρίδες, καραβίδες, φιλέτο πεσκανδρίτσας
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι αρακά
2 φλυτζάνια ρύζι αρμπόριο
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
3 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 φλυτζάνια ζωμό θαλασσινών
6-7 στίγματα κρόκο Κοζάνης
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Οδηγίες

Βράζουμε τα θαλασσινά για 5 λεπτά σε 2 φλυτζάνια νερό. Καθαρίζουμε τα θαλασσινά και αφού περάσουμε τον ζωμό από σίτα τον κρατάμε ζεστό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια.

Ρίχνουμε μέσα στο κρασί τα στίγματα του σαφράν. Σε μια πλατιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα θαλάσσινά.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά, να απορροφήσει το ρύζι όλο το κρασί.

Προσθέτουμε τον αρακά. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον ζωμό των θαλασσινών και του κοτόπουλου. Προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά, 1 φλυτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό, μόλις απορροφηθεί ο ζωμός προσθέτουμε ξανά, αυτή η διαδικασία γίνεται μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα του ζωμού.

Κατόπιν χαμηλώνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε μεχρι να χυλώσει το ρύζι, όσο θα βράζει το ριζότο ανακατεύουμε τακτικά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως!