Υλικά

» 1 ζύμη για τάρτα
» 150 γρ. βούτυρο
» 150 γρ. ζάχαρη
» 120 γρ. αμύγδαλο σκόνη
» 8-10 βερίκοκα όχι πολύ γινομένα
» 2 αβγά
» λίγα αμύγδαλα φιλέ
» Ζάχαρη κρυσταλική

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τη ζύμη στη φόρμα και βάζετε από πάνω μια μεμβράνη με φασόλια και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφερείτε την με μβράνη με τα φασόλια και ψήνετε γαι άλλα 5-10 λεπτά.

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ένα ένα τα αβγά. Προσθέτετε τη σκόνη αμυγδάλου και αφήνετε να ξεκουραστεί το μείγμα για 1 ώρα.

Γεμίζετε την τάρτα με το μείγμα και τοποθετείτε από πάνω τα βερίκοκα το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για μισή ώρα και κατόπιν πασπαλίζετε με ζάχαρη και φιλέ αμυγδάλου και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα.

Αφήνετε και κρυώσει και σερβίρετε με παγωτό.