Σοκολατένια πανακότα
Μια γλυκιά απόλαυση για το καλοκαίρι σου
Υλικά
1000 γρ. σοκολατούχο πρωτεϊνούχο γάλα
15 γρ. ζελατίνη
Μέλι για το σερβίρισμα
φρούτα εποχής ή (και) δημητριακά
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Βράζουμε 100 γρ. από το σοκολατούχο γάλα. Μόλις πάρει βράση, στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα. Ενσωματώνουμε με το κρύο γάλα. Μοιράζουμε την πανακότα σε μεταλλικές ατομικές φόρμες. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με το μέλι, τα φρούτα της εποχής ή (και) τα δημητριακά.
Το σχόλιο της μαμάς
Ένα πανεύκολο γλυκάκι που γίνεται πραγματικά με το τίποτα! Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει και με απλό σοκολατένιο ρόφημα, υποθέτω όμως πως όχι εκτός και αν αυξηθεί η ποσότητα της ζελατίνης, αλλά γι αυτές τις αλχημείες ειδικός νομίζω είναι ο Στέλιος Παρλιάρος και άλλοι ζαχαροπλάστες φυσικά… Το τρώτε και για πρωινό αν θέλετε.
Πηγή άρθρου: tastyday.gr