Υλικά 

1 1/2 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 καρότα κομμένα σε καρεδάκια
200 γρ μανιτάρια της αρεσκείας σας κομμένα σε φετάκια
200 γρ μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κου. γλυκού φρέσκο ή ξερό θυμάρι
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι , πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα ( προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το μπρόκολο από το κοτσάνι και τα περιττά φιλαράκια. Κόβουμε σε φουντίτσες και πλένουμε καλά.

Σε μια κατσαρόλα ή σε φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι να γυαλίσουν για ένα δυο λεπτά ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τα καρότα και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το μπρόκολο , το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 1/2 ποτήρια βραστό νερό και μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι μας να βράσει για 15 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Το κατεβάζουμε και σκεπάζουμε το καπάκι με μια πετσέτα για να τραβήξει το ρύζι τα υγρά του για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) και μαϊντανό ψιλοκομμένο.